Piersi kurczaka z mozzarellą, bazylią i boczkiem

Pyszne, pachnące bazylią i niewysuszone mięso. Warto zakończyć sezon grillowy tą propozycją. 🙂

Składniki:
– 3 piersi z kurczaka
– 3 kawałki mozzarelli
– liście bazylii
– 3 plastry boczku lub szynki
– sól, pieprz, czerwona papryka

Piersi z kurczaka delikatnie naciąć, tak aby powstały kieszonki. W każdą z nich włożyć po plasterku boczku lub szynki, kilka liści bazylii i kawałek mozzarelli. Brzeg kieszonki spiąć wykałaczką. Mięso z każdej strony natrzeć solą, pieprzem i czerwoną papryką (słodką lub ostrą według uznania). Odstawić na co najmniej pół godziny do lodówki.
Piec na grillu lub smażyć na patelni grillowej.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *