Racuchy gryczano-jabłkowe

Kasza gryczana dostarcza witaminy z grupy B oraz całe mnóstwo mikro i makroelementów. Jest bezglutenowa. Dziś racuchy z przepisu z bloga Smakoterapia. Niepaloną grykę znajdziecie na stoiskach ze zdrową żywnością.

Składniki (ok. 16 sztuk):
– 1 i ½ szkl. niepalonej gryki
– 3 duże jabłka
– miód

Ziarna gryki zalać przegotowaną wodą i odstawić na kilka godzin. Wodę odlać.
Zblendować grykę ze startymi jabłkami. Dosłodzić miodem, jeśli jest taka potrzeba.
Smażyć na patelni przetartej olejem. Nakładać masę na mocno rozgrzaną patelnię, a następnie zmniejszyć płomień.

2 thoughts on “Racuchy gryczano-jabłkowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *