Klops z jajkiem

Ach, jak pysznie smakuje na kanapce…  Spróbujcie.

Składniki:
– 800 gram mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
– 4 jajka ugotowane na twardo
– 2 jajka surowe
– sól, pieprz, majeranek, papryka, czosnek granulowany

Cztery jajka ugotować na twardo i obrać. Mięso mielone wymieszać dobrze z 2 surowymi jajkami i przyprawami. Powinno być dosyć pikantne i wyraźne w smaku. Folię aluminiową delikatnie wysmarować olejem. Ułożyć na niej prostokąt z mielonego mięsa o grubości ok. 1 cm. Jajka ugotowane na twardo ułożyć bliżej jednej krawędzi. Zawijać, aby powstała rolada. Mocno dociskać mięso do jajek. Zawinąć całość w folię i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200C  na 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *