Pierś kurczaka w mące kukurydzianej

Pierś kurczaka dziś w innej, choć równie lubianej przez dzieci i dorosłych panierce. Alternatywa dla bułki tartej czy płatków kukurydzianych. Mięso zostaje soczyste, a dodatkowo ma ziołowy smak. Szybkie i łatwe do przygotowania.

Składniki:
– 2 pojedyncze piersi kurczaka
– 1 jajko
– mąka kukurydziana
– sól
– pieprz
– curry
– estragon
– masło klarowane do smażenia

Piersi umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić solą i pieprzem z każdej strony. Na jednym talerzu roztrzepać jajko, na drugim wsypać mąkę kukurydzianą wymieszaną z łyżeczką curry i łyżeczką estragonu. Kawałki mięsa umoczyć w jajku, następnie obtoczyć w mące z przyprawami. Kłaść na patelnię z rozgrzanym masłem klarowanym i smażyć z obu stron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *