Kotleciki z jajek

Propozycja na bezmięsny obiad. Nieskomplikowany przepis, do którego zgodnie z własnymi upodobaniami możecie dodawać przyprawy i zioła.
 Składniki (na około 10 małych kotlecików):
– 8 jajek ugotowanych na twardo
– 1 jajko surowe
– łyżka bułki tartej
– pęczek szczypiorku
– sól, pieprz, słodka papryka, tymianek

8 jajek ugotować na twardo, obrać i drobno pokroić. Dodać do nich łyżkę tartej bułki, 1 surowe jajko, szczypiorek i przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Formować, mocno dociskając niewielkie kotleciki. Obtoczyć je w tartej bułce i smażyć na patelni lub upiec na papierze w piekarniku (180C przez 15 minut, w trakcie pieczenia obrócić je na drugą stronę).
Dobrze komponują się z surówkami.

2 thoughts on “Kotleciki z jajek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *