Sałatka z rukoli i sera pleśniowego

Pierwszy raz takie połączenie jadłam u Lili i … nadal uważam, że jest świetne 🙂
Polecam, bo łatwe, szybkie i co nie jest bez znaczenia, ładnie wygląda na stole.

Składniki:

– rukola
– ser pleśniowy
– orzechy włoskie
– dżem z owoców leśnych, żurawiny czy truskawek

Sałatę przepłukać, osuszyć i ułożyć na półmisku. Odrobinę ją posolić. Na rukoli ułożyć  kawałki sera pleśniowego i orzechy. W garnku rozpuścić kilka łyżek dżemu i polać nim całość. Na zdjęciu widać, że użyłam dżemu domowego z truskawek.

 

10 thoughts on “Sałatka z rukoli i sera pleśniowego

  1. pomysł interesujący, dobrze byłoby jednak popracować nad estetyką bo sałatka wygląda mocno mało apetycznie 🙁

  2. Ogólnie to spoko przepis. Nie wiem, tylko czy wiesz, że to danie nie jest „lekkie”, jeśli chodzi o kaloryczność… Niestety ser pleśniowy to od 60 do 70% tłuszczu. Dlatego ja się z serów pleśniowych już wyleczyłam 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *