Kajmakowa lava

Babeczki dla wielbicieli kajmaku i niezwykle słodkich deserów. 🙂 Pogoda sprzyjała ruchowi, więc można skusić się na taką bombę kaloryczną 🙂
Wystarczy 20 minut, aby przygotować i upiec ten deser.

Składniki ( na 3 porcje w kokilkach o średnicy 9 cm):
– 110 g masła
– 2 żółtka
– 2 jajka
– 300 g masy kajmakowej
– 3 łyżki mąki pszennej

Masło pokroić na kawałki i włożyć do garnka. Dołożyć masę kajmakową i podgrzewać całość do rozpuszczenia i połączenia. Uwaga! Cały czas mieszać i nie doprowadzać do wrzenia.
Dodać żółtka, całe jajka, mąkę i zmiksować do dokładnego połączenia.
Foremki dokładnie wysmarować masłem i obsypać mąką.
Ciasto przelać do kokilek.
Piec od 8-12 minut w piekarniku nagrzanym do 200C. Jeśli nie wyczuje się czasu wyjęcia, to środek nie będzie płynny.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *