Gulasz z cukini i indyka

Moje obiady od poniedziałku do piątku powinny spełniać dwa kryteria: szybkie do przygotowania i łatwe do podgrzania.
Nie jestem zbyt oryginalna ;). Cóż ja muszę mieć czas dzień wcześniej wszystko przygotować, a rodzina musi mieć możliwość podgrzania w dowolnym momencie.

Składniki:
– 400 g filetu z indyka
– 500 g pieczarek
– 1 mała cukinia
– 2 ząbki czosnku
– 500 g przecieru pomidorowego
– sól, pieprz, papryka chilli, majeranek

Pieczarki umyć, pokroić i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Popieprzyć i posolić.
Mięso pokroić na małe kawałki. Posolić, popieprzyć i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać drobno pokrojony czosnek i pokrojoną cukinię (małej cukinii nie trzeba obierać, ani usuwać z niej gniazd nasiennych). Podsmażać 2 minuty i wlać przecier pomidorowy. Zagotować. Dodać pieczarki i doprawić. Gotowe.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *