Warzywa na chrupko

Szybkie danie na obiad lub kolację.

Składniki (dla około 4 osób):
– 2 duże marchewki
– 1 biała rzodkiew
– 1 duża cebula
– 1 duży lub 2 małe ząbki czosnku
– 1 mała cukinia
– sól, pieprz i zioła prowansalskie
Marchew i rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub na julienne. Cukinię zetrzeć w całości.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i na gorący wrzucić pokrojoną w piórka cebulę. Gdy się zeszkli to dodać drobno pokrojony czosnek, a chwilę później resztę warzyw. Wciąż na dużej mocy palnika, podsmażać około 5 minut. Warzywa powinny być wciąż chrupiące. Doprawić je solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Podawać z jajkiem w koszulce.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *