Sałatka z makaronu ryżowego i paluszków krabowych

Prosta, szybka sałatka, która sprawdzi się zarówno jako propozycja na lunch do pracy, jak też na przykład dodatek do grillowanych mięs.

Składniki:
– 150 g makaronu ryżowego
– 200 g surimi – paluszków krabowych
– 1 duży zielony ogórek
– połowa dużej papryki
– pęczek koperku
– 2 łyżki majonezu
– 3 łyżki jogurtu naturalnego
– sól, pieprz
Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączyć i pokroić na krótsze  kawałki. Do niego dołożyć pokrojone paluszki, pokrojone w kostkę paprykę i ogórka. Wsypać drobno pokrojony koperek.
W oddzielnej miseczce wymieszać majonez, jogurt, sól i pieprz. Sos wymieszać z pozostałymi składnikami i jeśli jest potrzeba, to dodatkowo doprawić.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *