Piersi kurczaka z mozzarellą, bazylią i boczkiem

Pyszne, pachnące bazylią i niewysuszone mięso. Warto zakończyć sezon grillowy tą propozycją. 🙂

Składniki:
– 3 piersi z kurczaka
– 3 kawałki mozzarelli
– liście bazylii
– 3 plastry boczku lub szynki
– sól, pieprz, czerwona papryka

Piersi z kurczaka delikatnie naciąć, tak aby powstały kieszonki. W każdą z nich włożyć po plasterku boczku lub szynki, kilka liści bazylii i kawałek mozzarelli. Brzeg kieszonki spiąć wykałaczką. Mięso z każdej strony natrzeć solą, pieprzem i czerwoną papryką (słodką lub ostrą według uznania). Odstawić na co najmniej pół godziny do lodówki.
Piec na grillu lub smażyć na patelni grillowej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *