Pasta z jajek i avocado

Pyszne smarowidło do chleba. Warunek konieczny: dojrzałe avocado. Nawet nie próbujcie z twardym, będzie niesmaczna.

Składniki:
– 1 dojrzałe avocado (miękkie)
– 2 jajka ugotowane na twardo
– pęczek szczypiorku
– łyżeczka soku z cytryny
– ząbek czosnku
– sól, pieprz

Z avocado usunąć pestkę, skórkę i rozgnieść miąższ widelcem. Ugotowane na twardo jajka pokroić w drobną kostkę i dołożyć do avocado. Do pasty dodać również: drobno pokrojony szczypior, zmiażdżony ząbek czosnku, sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Przechowywać w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *