Chleb z ziaren – najprostszy

Chleb na zakwasie robię regularnie, ale tym razem przedstawiam Wam istną bombę błonnikową. Zbity chleb z samych ziaren. Jeśli macie alergię na laktozę to jogurt można zastąpić wodą.

Składniki (na keksówkę):
– 6 jajek
– pół szklanki jogurtu naturalnego
– pół łyżeczki soli
– 1 łyżka oleju
– 2 szkl. otrębów owsianych
– 1 szkl. pestek słonecznika
– 1 szkl. pestek dyni
– 1 szkl. siemienia lnianego
Wszystkie składniki razem starannie wymieszać. Piec w foremce wyłożonej papierem do pieczenia, przez godzinę w temperaturze 180C.
Chlebek kroić dopiero, gdy będzie wystudzony.

One thought on “Chleb z ziaren – najprostszy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *