Sałatka z jarmużu i krewetek

Jarmuż jest dostępny w każdym markecie, krewetki też. Tak się czasy pozmieniały. 😉 Sałatka jest bardzo prosta i szybka do zrobienia.

Składniki:
– 200 g jarmużu
– 200 g obranych krewetek (mogą być w zalewie)
– 1 bulwa kopru włoskiego (jeśli nie udałoby Wam się go dostać, to może być biała rzodkiew)
– sos: 1/3 szkl. oliwy, 2 drobno pokrojone ząbki czosnku, sok z połowy cytryny, sól, pieprz

Jarmuż umyć i osuszyć. Dodać do niego krewetki i pokrojoną bulwę kopru włoskiego. Całość posolić i popieprzyć.
W naczyniu wymieszać oliwę z czosnkiem, sokiem z cytryny oraz odrobiną pieprzu i soli.
Sosem polać sałatkę i wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *