Kotleciki rybne

Smakują nawet dzieciom :). Świetnie się sprawdzą jako wkład do fishburgera.
Łatwe do przygotowania, a przy tym nawet jeśli przeoczymy jakąś ość to poradzi sobie z nią malakser.

Składniki:
– 1 kg białej ryby bez skóry (świeżej lub rozmrożonej)
– 1 duża cebula
– 2 jaja
– 2 ząbki czosnku
– 1 pęczek koperku lub pietruszki
– sól, pieprz
– bułka tarta do panierowania

Z ryby usunąć ości. Do pojemnika malaksera włożyć rybę pokrojoną na kawałki i zblendować ją. Następnie dodać do tej masy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, drobno pokrojone czosnek i koperek lub pietruszkę. Wbić jaja. Masę dobrze wyrobić i doprawić solą oraz pieprzem.
Formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *