Bananowe brownie bez mąki

Intensywnie czekoladowe, wilgotne, proste w wykonaniu. Trzeba jedynie uważać, aby nie piec zbyt długo i nie przesuszyć.
Tym razem serwowałam z bitą śmietaną.

Składniki (blaszka o wymiarach 20 x 20 cm):
– 2 duże banany
– 2 jaja
– 2 łyżki masła
– 100 g gorzkiej czekolady
– 1 szkl. kakao
– 1/2  szkl. rozpuszczonego miodu

Czekoladę z masłem roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofali i zostawić do lekkiego ostygnięcia.
Banany rozgnieść widelcem.
Wszystkie składniki umieścić w misce i miksować do połączenia.
Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180C i piec około 20 minut.
Ciasto nie może być wysuszone.

One thought on “Bananowe brownie bez mąki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *