Faszerowane pieczarki z grilla

Prosta propozycja na urozmaicenie grillowego menu. 🙂

Składniki:
– 7 dużych kapeluszy pieczarek
– 2 duże cebule
– 3 parówki (dobrej jakości) lub 200 g szynki
– 100 g żółtego sera
– sól, pieprz
– 2 łyżeczki estragonu

Pieczarki umyć, oczyścić. Jeśli są ogonki to wykroić je. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodać do niej pokrojone nóżki grzybów i pokrojone w kostkę parówki. Chwilę smażyć do odparowania płynów.
Kapelusze pieczarek  od środka obficie posolić, popieprzyć, posypać estragonem. Na to wyłożyć przesmażone składniki. Całość posypać startym żółtym serem.
Zapiekać na grillu.

17 thoughts on “Faszerowane pieczarki z grilla

  1. A ja nie mam tym problemu co jeść.Poprostu jem to co lubie, aczkolwiek zmieniłam nawyki żywieniowe.Miałam jeszcze kilka kg do zrzucenia.Udało mi się 🙂 poleciła mi koleżanka taki fajny program(idealnafigura24.pl),dzięki któremu od ponad 2 lat utrzymuję swoją wagę a jem to co lubie.Super

  2. Jedyny sposób na zdrowe odchudzanie i długotrwałe wyniki jest zmiana nawyków żywieniowych. Po co całe życie się odchudzać, to jest bardzo męczące dla naszego organizmu.
    Ja już z tym nie mam problemu, zmieniłam nawyki żywieniowe, ale pomógł mi w tym polecając mi świetny program konsultant Wellness(idealnafigura24.pl), schudłam zdrowo, bezpiecznie, co najważniejsze utrzymuje już ponad rok świetną figurę.Każdej to polecam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *