Grillowana kaszanka z jabłkiem i cebulą

Jeśli lubicie wątróbkę z jabłkiem to zasmakuje wam również kaszanka z cebulą i jabłkiem w wersji grillowej.

Składniki:
– 4 kaszanki
– 1 duże jabłko lub dwa mniejsze
– 2 duże cebule
– 1 czubata łyżka miodu
– majeranek, sól, pieprz

Cebule obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na patelni z odrobiną oleju. Dodać miód i mieszać, aby cebula się lekko skarmelizowała. Posolić i popieprzyć. Dodać obraną ze skórki i pokrojoną w plastry kaszankę. Mieszać, aż plastry nie będą już widoczne. Na koniec dołożyć pokrojone w kostkę jabłko. Doprawić majerankiem. Kaszankę umieszczać na środku kawałka foli aluminiowej (matową stroną do kaszanki) i zakręcać narożniki foli formując pakuneczki. Grillować, aby kaszanka była gorąca.

One thought on “Grillowana kaszanka z jabłkiem i cebulą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *