Musztardowe polędwiczki z jabłkami i cebulą

Świeży aromat ziół prowansalskich. Pyszne, łatwe i niepracochłonne danie. Idealne zarówno na codzienny obiad, jak i na przyjęcie. 🙂
Przepis pani Basi.

Składniki:
– 1,5 kg polędwiczek
– 1 łyżka stołowa musztardy stołowej
– 1 łyżeczka soli
– 1 łyżeczka pieprzu
– 2 cebule
– 4 jabłka
– zioła prowansalskie

Polędwiczki pokroić w plastry, rozbić je krawędzią dłoni. Posmarować z każdej strony musztardą, posolić i popieprzyć. Odstawić na około 3 godziny do lodówki. Cebule obrać, pokroić w piórka i zeszklić na maśle. Dodać obrane i pokrojone w ósemki jabłka, skropione cytryną. Smażyć je do zeszklenia.
Plastry polędwiczek usmażyć na maśle klarowanym.
Na półmisku układać mięso i obłożyć je cebulą z jabłkami. Całość posypać ziołami prowansalskimi.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *