Muffinki żurawinowe

Nie wiem w czym tkwi czar muffinek, że przyciągają dzieci jak magnes. 😉

Składniki (na ok. 15 sztuk):
– 1 i ½ szkl. mąki pszennej
– 50 g płatków migdałowych
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– ½ łyżeczki sody oczyszczonej
– 2 jaja
– ¾ szkl. cukru pudru
– 150 g miękkiego masła
– cukier waniliowy
– 1/3 szkl. mleka
– 150 g suszonej żurawiny

W misce umieścić wszystkie składniki z wyjątkiem żurawiny. Całość zmiksować do połączenia składników. Dołożyć żurawinę i wszystko wymieszać łyżką. Przekładać ciasto do papilotek nakładając je do ¾ wysokości.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez około pół godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *