Łosoś pod kruszonką

Kolejna propozycja na obiad z rybą. Alternatywa dla tradycyjnej ryby w panierce.

Składniki kruszonki (na dwa duże filety):
– 3 łyżki bułki tartej
– 70 gram rozpuszczonego masła
– 1 duży ząbek czosnku
– pół łyżeczki soli
– 1 pęczek koperku

Filety umyć, usunąć ewentualne ości. Posypać solą ziołową i pieprzem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu skórą ku dołowi.
W miseczce wymieszać bułkę tartą z solą, drobno pokrojonym koprem, czosnkiem i roztopionym masłem. Taką panierkę ułożyć cienko na rybie.
Naczynie wstawić do nagrzanego do 190C piekarnika i piec ok. 20 minut.

2 thoughts on “Łosoś pod kruszonką

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *