Zrazy wołowe

Dobre mięso, wyraźny w smaku farsz i obiad gotowy :).

Składniki:
– cieniutkie plastry wołowiny
– boczek wędzony
– cebula
– ogórek kwaszony
– papryka czerwona
– kawałek skórki chleba żytniego
– sól, pieprz, ostra papryka, chilli
Plastry wołowiny mocno rozbić. Przyprawić solą, pieprzem, ostrą papryką i chilli. Na plastry wołowiny nakładać plaster boczku, słupek ogórka, plasterek cebuli, słupek papryki czerwonej i kawałek skórki chleba. Mięso ciasno zwinąć w roladkę i zamknąć wykałaczką. Obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni na gorącym tłuszczu. Wyjąć wykałaczki. Przełożyć do garnka z wodą, kostką rosołową i liściem laurowym. Gotować ok. 40 minut pod przykryciem. Sos zagęścić łyżeczką mąki ziemniaczanej (do 1/3 szkl. zimnej wody dosypać łyżeczkę mąki ziemniaczanej i bardzo dobrze mąkę  rozprowadzić. Wtedy wlać do sosu i zagotować mieszając).

16 thoughts on “Zrazy wołowe

  1. Polecam zmienić swoje nawyki żywieniowe. Ja właśnie miałam z tym problem. Lubię mięso więc jadłam go prawie codziennie.Mało owoców,warzyw, ryb, dużo mięsa i tuczące przekąski spowodowały u mnie nadwagę.Nie mogłam znaleźć odpowiedniej diety. Próbowałam różnych sposobów. Aż wreszcie ktoś polecił coś rewelacyjnego!(idealnafigura.com/gberes)Nawet nie wiem kiedy zgubiłam te kg, wiem tylko ze nie głodowałam i jadłam ulubione moje potrawy a chudłam. Waga nie wróciła:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *