Szynka w sosie cebulowym

Przykład dania, przy którym niewielka ilość składników daje bardzo smaczny efekt.


Składniki:
– szynka w całości ok. 1,2 kg
– 3-4 grzyby suszone
– 2 duże cebule
– sól, pieprz, słodka papryka, majeranek
– ½ główki czosnku

Szynkę dzień wcześniej należy umyć i natrzeć przyprawami, naszpikować ją ząbkami czosnku. Następnego dnia, krótko podsmażyć na patelni (na oleju) z każdej strony. Przełożyć do garnka, podlać wodą, dołożyć grzyby, cebule, 2 ząbki czosnku, przykryć pokrywką i gotować ponad godzinę. Trzeba kontrolować czy nie brakuje wody. Na koniec szynkę wyciągnąć, a wszystkie składniki sosu, w którym gotowała się szynka zblendować i doprawić przyprawami. Szynkę najlepiej kroić w plastry gdy jest zimna.

15 thoughts on “Szynka w sosie cebulowym

  1. Nie jest łatwo zdrowo się odżywiać, to wiąże się ze zmianą nawyków żywieniowych. Dawniej zawsze miałam z tym problem. Nie mogła znaleźć odpowiedniej diety a od lat zmagałam się z moimi kg. Brak mi było motywacji. Aż wreszcie znajoma poleciła mi coś rewelacyjnego!(idealnafigura.com/gberes). Nawet nie wiem kiedy zgubiłam te zbędne kg, wiem tylko, że nie głodowałam i jadłam ulubione potrawy a chudłam. Waga nie wróciła:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *