Dip jogurtowy ogórkowo-rzodkiewkowy

Dania z grilla, zarówno te mięsne, jak i warzywne, świetnie urozmaicają różnego rodzaju dipy/sosy. A ich zaletą jest prostota przygotowywania.

Składniki:
– 400 ml jogurtu greckiego
– pęczek koperku
– 2 ząbki czosnku
– ½ długiego, zielonego ogórka
– pęczek rzodkiewek
– sól, biały pieprz

Ogórek obrać, pokroić w drobną kostkę, posolić i zostawić na 10 minut. Po tym czasie odlać sok i delikatnie go odcisnąć. Do jogurtu dodać pokrojoną drobno rzodkiewkę, przeciśnięty/pokrojony czosnek, pokrojony koperek i ogórka. Doprawić solą i białym pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *